Alba Cunill Gartmann, psicòloga, psicomotricista i grupanalista. Col·legiada 17574

Sóc psicòloga per vocació. Fa més de quinze anys que em dedico professionalment a tasques que tenen a veure amb els nens i nenes i des del 2009 treballo com a psicòloga infanto-juvenil. Primer al Centre de Psicopedagogia Esppai, amb la Marta Moner, a qui sempre li agrairé l’oportunitat que em va donar d’iniciar-me a l’ofici; i posteriorment i des del 2013, treballo per compte propi.

La meva trajectòria personal i formativa m’ha portat a una concepció del treball terapèutic amb infants, joves i famílies que posa la mirada en la RELACIÓ i que dóna veu al COS com a mitjà d’expressió (i a la vegada de curació) de l’estat d’ànim i de la història emocional de la persona.

Vaig llicenciar-me en Psicologia el juny del 2008.
He fet el Màster de Psicoteràpia Analítica Grupal (2010-2013)
I el postgrau de psicomotricitat  preventiva i educativa (2016-2017) i el màster de terapèutica (2023).

He estudiat altres tècniques corporals per a treballar, des del cos i el moviment, la part emocional i mental de la persona:
Primer nivell de Teràpia Corporal Bioenergètica (2008-2009)
Teràpia per Moviments Rítmics (BTMR) – nivells I, II i III – amb Eva Rodríguez a Barcelona i a Madrid, i TMR aplicada a l’autisme, curs impartit per Harald Blomberg.
Curs introductori de Biodinàmica pre i perinatal amb Ray Castellino i el seu equip.
I actualment (des del febrer del 2018) estic en formació de Moviment Continu amb Cherionna Menzam-Sills.

He fet diferents cursos i tallers de psicoanàlisi infantil (avaluació amb tècniques projectives i cursos a la FETB – Fundació Eulàlia torres de Beà -) així com cursos d’aplicació d’eines de teràpia sistèmica i constel·lacions familiars.

També el primer nivell de EMDR (Eye Movement Desensibilization and Reprocessing – desensbilització i reprocessamenet per moviments d’ulls) per al tractament d’episodis traumàtics.

Pel què fa el respecte a l’infant i als seus ritme m’he format amb educadores de Lóczy a Girasol (Girona) i he après de la Marta Graugés al seu espai de Joc tranquil i respectuós.

El darrer curs m’he format i sóc professional certificada de la Mètode “Com parlar perquè els fills escoltin i com escoltar perquè els fills parlin”, de Faber i Mazlish i m’he format com a terapeuta de Flors de Bach.

A nivell personal m’he format en Tècniques sonores i de meditació per a l’autoregulació emocional i estic en formació des del curs 2018-2019 en Naad Yoga Teachers Training per continuar ampliant aquestes eines i recursos per a l’autoconeixement, autocura i autoregulació.

Sóc mare de dues nenes, nascudes el 2012 i el 2015, que m’ofereixen l’aprenentatge sobre infància i família més vivencial i quotidià.